31.10.2018. 15:05
1
Usvojen prijedlog Abdulaha Skake: Senator John McCain će dobiti ulicu ili trg u Sarajevu
Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo je danas inicijativu na prijedlog gradonačelnika Abdulaha Skake da se jedan trg ili ulica u glavnom gradu BiH nazovu po nedavno preminulom američkom senatoru Johnu McCainu.

- Senator John McCain bio je veliki prijatelj Bosne i Hercegovine. U teškim vremenima je stvari nazivao pravim imenom i tražio pravedna rješenja za našu zemlju. Sarajevo i BiH će na ovaj način osigurati trajno sjećanje na njegovu historijsku ulogu u izgradnji i njegovanju bratskih i prijateljskih odnosa između naroda BiH i Sjedinjenih Američkih Država - obrazložio je Skaka.

Gradonačelnik Skaka danas je informirao vijećnike da je tokom posjete Washingtonu obišao i grob utjecajnog američkog senatora na mornaričkom groblju u Annapolisu gdje je simbolično položio zastave BiH i Grada Sarajeva.

- Izuzetno cijenimo njegov doprinos u velikoj pomoći koju je američki narod pružio narodu u BiH - izjavio je gradonačelnik podsjećajući da je McCain tokom svoje političke karijere u nekoliko navrata posjećivao glavni grad BiH, te izgradio posebnu vezu sa ovom zemljom.

Skaka je podsjetio da je tokom posjete Washingtonu potpisao značajan memorandum o saradnji sa organizacijom Marshall Legacy Institute kojim se otvaraju vrata za realizaciju projekata s ciljem da se do 2020. godine Sarajevo potpuno očisti od mina.

- Obavili smo i niz važnih razgovora u američkom Kongresu, State departmentu i učvrstili veze Sarajeva sa prijateljima u SAD, te otvorili mogućnost dublje saradnje - dodao je Skaka, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.