3.11.2018. 14:50
0
Bh. škole ponosne jer su dio mreže od 1.800 partnerskih PASCH škola u svijetu
Deset godina inicijative "Škole: Partneri budućnosti" (PASCH) u Bosni i Hercegovini obilježeno je danas u Sarajevu predstavljanjem 22 škole, čiji su učenici učestvovali u projektima i razmjenama širom svijeta i Njemačke.

- Ponosni smo što u BiH imamo toliki broj škola koje su ostvarile partnerstvo sa Goethe-Institutom i Centralom za školstvo u inostranstvu (ZfA). One su dio mreže od ukupno 1.800 partnerskih škola u svijetu koje su uključene u PASCH projekat – kazao je koordinator PASH projekta Adnan Čevra.

Zainteresiranim učenicima na današnjom promociji škola istakao je da svake godine Goethe-Institut obezbjeđuje 15 stipendija za učenike iz BiH koji bi željeli posjetiti gradove u Njemačkoj.

Kursevi traju od dvije do tri sedmice tokom kojih uče njemački jezik i realizuju jedan od projekata na različitim radionicama.

- Na taj način u BiH vrate se oduševljeni te donesu gotov proizvod, na primjer video snimak koji na kraju prezentuju u svojoj školi. Također, iskustvo su obogatili učestvovanjem na literarnim radionicama "Federsammler" i mnogim drugim -  rekao je Čevra.

Na prezentaciji je rečeno da se svake godine i nastavnicima iz bh. škola pruža prilika da usavrše svoje znanje pohađajući jedan od seminara u Njemačkoj. 

Pored prezentacije škola, učenici i nastavnici danas učestvuju na radionicama, a prisustvovat će i koncertu Frenkija u Domu mladih.



(FENA / Lejla Trle) 

BiHSkole
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.