10.11.2018. 19:30
0
Zbog duga 25 potrošača isključeno s vodovodne mreže
Potraživanja „Vodovoda“ veća od 5,3 miliona maraka, koja su za samo nekoliko stotina hiljada maraka manja od sume koju ovo preduzeće duguje drugima

Potrošači prijedorskom „Vodovodu“ u ovom trenutku duguju više od  5,3 miliona maraka.

Ogroman problem

 Aleksandra Pašalić, izvršna direktorica za ekonomske poslove u preduzeću „Vodovod“ Prijedor, ne krije da im ta dugovanja, koja su za samo nekoliko stotina hiljada maraka manja od sume koju ovo preduzeće duguje drugima, predstavljaju ogroman problem u poslovanju.

- Pokušavamo da ih riješimo kroz reprograme i otplatu starih dugovanja na rate, a u krajnjem i kroz tužbe. U rijetkim slučajevima, najvećim neplatišama, ali i vlasnicima neurednih šahtova, mada je to, svi znamo, nepopularna mjera, isključujemo vodu. Ove godine zbog tog smo isključili 25 potrošača s gradskog vodovoda - kaže Pašalić, prenosi Avaz.ba.

Dodaje da „Vodovod“ ima 22.500 priključaka preko kojih se 68.000 Prijedorčana snabdijeva pitkom vodom s gradskog vodovoda.

Procent naplativosti, zahvaljujući, između ostalog, i apelima, ali i reprogramima, sad iznosi oko 90 posto u obje kategorije potrošača, i onih iz privrede, ali i domaćinstva. Pašalić naglašava da „Vodovod“ najviše duguje za struju, čak pet miliona maraka, koje otplaćuju kroz ranije potpisan reprogram.




(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.