16.11.2018. 9:10
0
Danas konstituirajuća sjednica Skupštine Kantona Sarajevo
Ovjera mandata kandidatima na Općim izborima koji su dobili poslanički mandat u Skupštini Kantona Sarajevo prva je tačka dnevnog reda konstituirajuće sjednice koja je zakazana za danas. Na sjednici bi trebali biti konstituirani i klubovi naroda te klub Ostalih u kantonalnoj Skupštini.

Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine dostavila Službi za skupštinske poslove Kantona Sarajevo službena uvjerenja o dodjeli mandata zastupnicima, kao i prateću dokumentaciju, predsjedateljica Skupštine KS Ana Babić obavještava javnost da su se stekli propisani uvjeti za održavanje konstituirajuće sjednice Skupštine KS.

Konstituirajuću sjednicu predsjedateljica Babić zakazala je za petak 16. novembra 2018. godine sa početkom u 10:00 sati.

Sjednica će se održati u sali Općine Centar. 

Podsjećamo, Skupština KS broji 35 zastupnika, a mandate su osvojili Stranka demokratske akcije deset, Narod i pravda šest, Naša stranka pet, Savez za bolju budućnost i Socijaldemokratska partija BiH po četiri, Demokratska fronta tri, Nezavisna bosanskohercegovačka lista dva i BOSS jedan mandat. 

Pregovori o formiranju skupštinske većine, ali i vlasti u KS traju između šest stranaka koje su okupljene oko zajedničkih programskih ciljeva. Nakon dva susreta delegacija Naše stranke, SDP, DF-a, NiP-a, NBL-a i SBB-a naredni susret je zakazan za ponedjeljak. Domaćin sastanka bit će SDP BiH. 

(NAP/Alen Avdić)

KSSjednica
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.