20.11.2018. 16:15
0
Merhamet uručio pomoć djeci migrantima u Izbjegličkom centru 'Salakovac'
Humanitarna organizacija "Merhamet", uručila je u srijedu u Izbjegličkom centru "Salakovac" u Mostaru, pomoć djeci migranata, prikupljenu u akciji "Dajem slatkiš za tvoj osmjeh" koja se provodila u osnovnim i srednjim školama na teritoriju Federacije BiH.

Predsjednik Merhameta Mensur Bektić zahvalio je svima koji su sudjelovali u akciji, koja je, prije Salakovca, provedena u Bihaću.

 - Želim se zahvaliti svim učenicima osnovnih i srednjih škola koji su dali svoje slatkiše da malim migrantima danas bude ljepši dan - kazao je Bektić i naglasio kako će akcija biti nastavljena.

 Po njegovim riječima, situacija s migrantima je mnogo ozbiljnija nego što se može prezentirati te da im trenutno, s obzirom da su hladniji dani, treba cipela, vreća za spavanje i šatora.

 Voditelj Izbjegličkog centra "Salakovac" Edin Denjo zahvalio je na današnjem uručenju slatkiša djeci migranata, kazavši kako mnoge organizacije pomažu migrantima kako bi im život učinile normalnijim.

 Napomenuo je kako je trenutno u Izbjegličkom centru "Salakovac" 244 migranta i 33 priznate izbjeglice, od čega je preko 100 djece, te kako im je Crveni križ do konca nove godine osigurao hranu, nakon čega će nadležne institucije rješavati taj problem. 

 Što se tiče polaska djece migranta u školu, Denjo kaže kako je taj proces pokrenut, ali da ide sporo.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.