21.11.2018. 13:44
0
Radnici Aluminija održali štrajk upozorenja
Radnici Aluminija d.d. Mostar održali su u srijedu jednosatni štrajk upozorenja kako bi još jednom skrenuli pozornost na tešku situaciju u tom poduzeću.

Po riječima predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija Romea Biokšića, razlozi obustave proizvodnje su neuplata doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, neisplata plaće i kreditnih obaveza sukladno sporazumu između Uprave i Sindikata, nedonošenje pravilnika o plaćama, kao i pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta te opća problematika Društva.

Napomenuo je kako su razgovarali s direktorom Društva te da imaju neka obećanja vezana za isplatu plaća za deseti mjesec, ali da o svemu navedenom zvanično nisu postigli nikakav dogovor.

- Skrenuli smo pozornost i vlasnicima Društva vezano za stanje u kojem se ono nalazi i zatražili da se pod hitno poduzmu neki koraci ka spašavanju tvornice, što se najviše odnosi na opskrbu i cijenu električne energije - navodi Biokšić.

Dodao je kako će jednosatni štrajkovi upozorenja biti održani i u četvrtak i petak te da će nakon toga biti donijeta odluka o daljnjim koracima.

- Ukoliko se naši zahtjevi ne ispune, narednog tjedna održat ćemo vanrednu Skupštinu Sindikata gdje ćemo donijeti odluku o našim daljnjim aktivnostima - poručio je Biokšić.

Nekada jedno od najvećih bh. poduzeća već godinama gomila gubitke zbog, kako kažu u Aluminiju, visoke cijene električne energije i sirovine, a dug Aluminija, koji zapošljava 900 djelatnika, iznosi 344 milijuna maraka.

Vlada FBiH vlasnik je 44 posto dionica Aluminija, 44 posto dionica je u vlasništvu malih dioničara, dok 12 posto udjela ima Vlada Republike Hrvatske. Aluminij zapošljava 900 djelatnika.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.