25.11.2018. 18:42
10
Da, to nam je predsjednik države: Dodik u Novom Sadu poručio "Ne volim kada me pitate šta ima u Bosni, živjela RS, živjela Srbija!"
Na svečanosti u Novom Sadu povodom 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, obratio se i Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Naglasio je i to da ne voli kada ga zovu Bosancem.

- Došao sam ovdje da kažem da nemoj da ko slučajno kaže da sam bosanski Srbin. Ja to nisam. Ja sam Srbin i pripadam srpskom narodu. Govorim srpski jezik. Pišem srpsko pismo i tako se osjećam. Vjerujem da nikoga ne vrijeđam - rekao je Dodik i dodao:

- Ne volim kada me nazovete Bosancem, kada me pitate šta ima u Bosni. Pokušajte da nas više poštujete. Mi smo Srbi iz Republike Srpske. Mi smo Srbi.

Potom je komentarisao odnose između bh. entiteta Republika Srpska i Srbije.

- Želim da saradnja Srbije i Republike Srpske, srpskog naroda u cijelinu bude što veća. Srbija je na dobrom putu i vraća se svojim vrijednostima. To ovaj dan pokazuje. Srbija ekonomski jača, kao i bezbjednosno i odbrambeno. To je svakako ponos nas tu gdje jesmo - kazao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

U svom govoru se osvrnuo i na situaciju u susjednoj Srbiji.

- Vidim da Srbija svaki dan napreduje. Možda vama nešto promakne jer ste svaki dan ovdje. Vidim i svjedočim Srbiji koja je neprepoznatljiva na putu svog razvoja u odnosu na prije nekoliko ili desetak godina - istakao je i potom zaključio:

- To je naš ponos. Volimo Srbiju i volimo slobodu koja nas je stvorila. Živjela Srbija, Republika Srpska i srpski narod - zaključio je Dodik.

(Patria / Haris Ahbabović)

10
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.