26.11.2018. 12:10
0
Roditelji male Dalal upozoravaju: Opet se susrećemo sa zloupotrebom naše lavice. Sve akcije za Dalal trenutno su obustavljene
Dalal Omerović iz Bihaća je dvogodišnja djevojčica koja se liječi od najopasnijeg oblika leukemije. Ova lavica se bori duže od godinu i u akcije prikupljanja novca za njeno liječenje na klinici u Esenu digla se cijala bh. javnost, ali i građani izvan BiH.

Kako je borba za liječenje uključivala skupljanje novčanih sredstava za odlazak u kliniku u Njemačku pokrenute su razne akcije u koje se uključila cijela BiH, od poznatih ličnosti do običnih građana.

Međutim, kako to obično biva, i u ovom slučaju pojavili su se mnogi koji su se htjeli tom pričom okoristiti pa su se s vremena na vrijeme javljala lažna udruženja i lažne akcije.

Roditelji Dalal Omerović ponovo su se oglasili kako bi upozorili javnost. Ovog puta kreiran je i Instagram profil naznačen na ime ove djevojčice, uz njene fotografije i videe.

"Opet se susrećemo sa zloupotrebom naše lavice, te napominjemo da nemamo profil na instagramu i ovim putem molimo sve one koji imaju da profil u linku prijave za zloupotrebu. Unaprijed zahvalni".

Njeni roditelji javili su se 15. oktobra sa dobrim vijestima, kada su saopćili da je nalaz punkcije uredan i koji pokazuje da nema blasta (leukemije). 

"Sve su stanice od donora, nema njenih. To je trenutno tako jer se punkcije rade još 60. i 100. dan od transplantacije", napisali su njeni roditelji.

Također, i nalaz nedavno urađene druge punkcije malene Dalal Omerović iz Bihaća, kojoj je 6. septembra rađena transplantacija koštane srži, pokazao je da nema leukemije, navode na Facebook stranici „Za Dalal“.  

No, da bi se moglo reći da je transplantacija uspjela, potreban je da bude uredan i treći nalaz.



(Lejla Trle) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.