3.12.2018. 16:45
1
Izetbegović: Vlast u BiH treba činti SDA, SNSD, HDZ i BH blok
SDA je danas dala prijedlog formiranja koalicije za formiranje vlasti u naredne četiri godine, rekao je predsjendik SDA Bakir Izetebgović, nakon sastanak sa čelnicima BH Bloka u Sarajevu.

Izetbegović smatra kako bi SDA, SNSD, HDZ i BH blok trebali činiti vlast, da bi ta vlast bila stabilna , ali, kako je rekao, "boji se da predstavnici BH bloka nisu za to."

On je rekao da postoji šansa da BH u naredne četiri godine napravi snažan iskorak.

„Nismo dogovorili koaliciju, jer mislim da koaliciju treba da sačinjavaju političke stranke. S druge stranke BH blok izbjegava koaliciju s etnički strankama uključujući SDA, a ne vidim način da se izbjegnu stranke koje su dobile podršku naroda poput SNSD-a i HDZ-a, pa i nas“, smatra Izetbegović.

Nikšić je dodao kako je na današnjem sastanku otvoreno niz tema.

„Razgovarali smo o mnogim stvarima o kojima imamo različita viđenja. Važno je reći da i mi pravimo razliku između vladajućih stranaka kada je u pitanju njihov odnos prema državi, odnosno stvarima koje su se dešavale u prošlosti. Važno je da smo dobili danas program kiji je uradila SDA, a mi ćemo do kraja sedmice imati neki svoj stav“, dodao je Nikšić.

Kao BH blok ne možemo participirati u vlasti u RS-u, pa zbog toga, rekao je Nikšić, pratimo razliku između entiteta i države.

 „Nismo spremni biti dio priče i koalicije s nacionalnim strankama. Nećemo biti dio te koalicije, ali možemo biti podrška nekoj manjinskoj vladi“, istakao je Nikšić.


(Patria / Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.