6.12.2018. 12:07
0
Dodik: Ako ne bude zastave RS-a, neće biti sjednice Predsjedništva BiH
Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH rekao je nakon sastanka sa Željkom Cvijanović, predsjednicom RS da će na idućoj sjednici Predsjedništva tražiti povlačenje 16 srpskih ambasadora.

Dodik je naglasio da je potrebna koordinacija i usaglašavanje u RS-u o svim važnim pitanjima i dodao da iz toga prizilazi potreba za ovakvim sastancima.

"Naša želja je da Republika Srpska bude vidljiva u svim pitanjima i nadležnostima koja joj po Ustavu pripadaju - napomenuo je Dodik.

"Sve segmente koordinacije srpskih predstavnika treba pojačati. Želimo novi pristup i novu praksu i dogovore o svim važnim pitanjima, kao što je i ovo jučerašnje u vezi s NATO-om", rekao je Dodik.

Cvijanovićeva je nakon sastanka sa Dodikom rekla da je dogovoreno da se ide na izbor novih ljudi, te da će se u skladu sa Ustavom RS, predsjednik Republike srpskom članu Predsjedništva BiH dostaviti imena ljudi novih ambasadora.

Dodik je rekao da je delegiran da zastupa interese RS-a, te da je RS mjesto gdje treba da bude osnova za kreiranje politika.

Takođe naglasio je da je spreman da pitanje spoljnopolitičkog predstavljanja delegira na sjednici Predsjedništva BiH te da se po tom pitanju sve radi u skladu sa Ustavom 
RS-a

Dodik je istakao da ako ne bude zastave RS neće biti sjednice Predsjedništva BiH, prenose nezavisne.


(Admir Oručević)

RSDodik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.