8.12.2018. 17:19
0
Glavni odbor DNS-a dao podršku Paviću i koaliciji s Dodikom
Glavni zaključak je da Demokratski narodni savez nastavlja svoj rad na principima našeg Statuta i principima volje i želje naših članova i glasača koji su DNS-u dali podršku na izborima. Takođe, data je puna podrška Predsjedništvu i predsjedniku stranke da nastavi na ovim principima voditi stranku,rekao je predsjednik ove stranke Marko Pavić, nakon sjednice Glavnog odbora DNS-a održane u Prijedoru.

On je naglasio "da je vrlo važno što je vladala jedna pozitivna energija koja se osjetila u DNS-u, kada su mnogi mislili da će stranka pretrpiti štetu, da će zavladati letargija, te da se desilo suprotno - preovladala je jedna nova snaga, jedna nova želja da se uspije".

"Smatramo da je onemogućeno da jedna grupa ljudi, uz pomoć sa strane, preuzme stranku, da je izvorni DNS ostao i da će nastaviti djelovati na svojim osnovnim principima. Već u toku izbora, nakon izbora je to samo došlo na vidjelo, jedan broj naših članova radio je suprotno politici i suprotno stavovima organa DNS-a. Mi smo te članove isključili iz stranke, oni se nisu žalili, niti su bili prisutni na današnjoj sjednici," kazao je Pavić, prenosi ATV. 

Dodao je da je današnjoj sjednici GO prisustvovalo 139 članova, što je tri četvrtine od nekadašnjeg broja članova.

Pavić je naglasio da je na sjednici usvojeno da DNS ostaje pri koalicionom sporazumu koji je potpisan između DNS-a, SP i SNSD-a i da će, po obećanju mandatara, i dalje činiti dio vlasti i dio Vlade Republike Srpske.

Osvrćući se na rezultate izbora Pavić je ocijenio da su ostvareni planovi stranke i da je usvojen izvještaj Centralnog izbornog štaba, uz konstataciju da je DNS izuzetno zadovoljan rezultatima.

"Konstatovali smo da smo svoje planove ispunili, što se tiče 12 poslanika u NS RS, jednog u Parlamentu BiH, 100 hiljada glasača, naših zajedničkih kandidata za člana Predsjedništava i za Predsjednika RS, tako da imamo rezultate kojim se možemo ponositi i biti zadovoljni. Pohvalili smo regije Romanije, Bijeljine i Banja Luke, ali i pojedince koji su u tim regijama dali izuzetan doprinos za velik rast broja glasova. Konstatovali smo da su ovi rezultati osnov da DNS ide dalje, kao i svaki put do sada, i da postigne bolji rezultat nego u prethodnom vremenu," zaključio je Pavić.


(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.