14.12.2018. 8:12
0
Pročitajte imena budućih ministara u Vladi Kantona Sarajevo!
FOTO: Dnevni Avaz
U centrali Naše stranke u Sarajevu, sinoć kasno je završen sastanak delegacija stranaka šestorke (SDP, DF, Naša stranka, Naroda i pravda, SBB i NBL). Nakon sastanka se došlo do imena budućih ministara u Vladi KS.

Piše: Haris Ahbabović

Kako je i najavljeno, mandatar za sastav nove Vlade KS će biti Edin Forto iz Naše stranke.

Iz SDP-a će tako Damir Filipović zauzeti mjesto ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, a Adnan Šteta preuzima ministarstvo saobraćaja, dok će Malik Garibija preuzeti ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice.

Naša stranka, osim mjesta premijera Vlade KS koje će uzauzeti Edin Forto, dobiva još dva ministarstva i to ministarstvo pravde i uprave koje će voditi Lejla Brčić. Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture preuzet će Srđan Mandić.

Amela Sofić iz Demokratske fronte bit će nova ministrica zdravstva u KS.

Narod i pravda je koalicionim dogovorom dobila ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade na čijem čelu će biti Zineta Bogunić. Istovremeno, i ministarstvo privrede će voditi Haris Bašić, dok će Admir Katica preuzeti MUP KS, a Amel Kovačević preuzima poziciju ministra finansija, prenosi Dnevni Avaz.

Mirvad Kurić iz SBB-a ostaje ministar kulture i sporta u KS, dok će Ismir Jusko preuzeti ministarstvo za boračka pitanja KS.

NBL neće preuzeti ministarske pozicije, ali će podržati ovu Vladu i dobit će direktorske pozicije.

Vlada KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.