15.12.2018. 17:30
1
Mektić izjavio da je "Dodik rekao Palmeru da je za NATO i molio ga da Predsjedništvo ne glasa o tome"
FOTO: Source.ba / Arhiva
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić nije prisustvovao sastanku koji je imao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Mathewom Palmerom, pa ne zna da li i sada daje izjave prema instrukcijama obavještajne službe, kako to radi godinama, a kojoj su prislušni uređaji očigledno zakazali.

"Nisam vidio Mektića na sastanku koji sam imao sa Palmerom", rekao je Dodik odgovarajući na pitanje Srne kako komentariše Mektićevu izjavu da je "Dodik rekao Palmeru da je za NATO i molio ga da Predsjedništvo ne glasa o tome već Savjet ministara". 

Dodik je istakao da više zabrinjava to što se Mektić, kao i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i ministar spoljnih poslova Igor Crnadak nisu juče odazvali na poziv predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović da u ozbiljnom političkom dijalogu najvažnijih predstavnika vlasti RS-a, zajedničkih institucija i civilnog sektora, budu usvojeni zaključci o pitanju NATO integracija, a zbog najave aktiviranja MAP-a. 

"Da je došao na sastanak, sve bi mu bilo jasno", poručio je Dodik. 

On je naglasio da su i Mektić i Šarović i Crnadak nedolaskom na taj sastanak jasno poručili kakav je njihov stav o tom pitanju, ali i kada je riječ o saradnji sa institucijama Republike u kojoj su birani na izborima. 

(Srna / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.