17.12.2018. 15:07
0
Višković: Niko od ministara neće biti zaštićen od odgovornosti za nerad
Mandatar za sastav novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske Radovan Višković tvrdi da niko od ministara neće biti zaštićen od nerada.

-Svi koji se ne budu uklapali u koncept rada nove Vlade neće biti dio kabineta u narednom periodu. Tražit ćemo rad i odgovornost. Nema povlaštenih, amnestiranih i samo oni koji budu spremni na rad i odgovornost mogu da računaju da su ministri naredne četiri godine - kazao je Višković.

Ostanak ministara u novoj Vladi zavisit će od njihovog rata i zalaganja, te ocjene javnosti.

Višković je u izjavi novinarima, nakon što je u parlamentu podnio ekspoze, istakao da će SNSD imati najveću odgovornost za rad nove Vlade, iako ministri dolaze iz čak šest stranaka.

U Skupštini RS-a se očekuje poslanička rasprava o ekspozu mandatara za sastav nove Vlade RS-a.

(Fena/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.