30.12.2018. 14:27
2
Skandal na pres-konferenciji Milorada Dodika: Novinare BN televizije nazvao separatistima i rušiteljima RS
Konferenciju držao kao predsjedavajući Predsjedništva, okružen zastavama RS.

Tokom godišnje pres-konferencije Milorada Dodika koju je danas održao u Istočnom Sarajevu prisutni su mogli svjedočiti neugodnim scenama.

Novinarka BN televizije je napustila konferenciju nakon Dodikovog poziva “svim patriotima da napuste tu televiziju”.
 
Nakon što ga je upitala “odakle mu pravo da BN televiziju okrivljuje za rušenje Republike Srpske te tako na čelo stavlja metu brojnim radnicima te kuće, među kojima su i pripadnici Vojske RS i sinovi poginulih boraca”, Dodik je odgovorio:

- Pozivam sve te borce i sinove poginulih boraca da napuste tu separatističku televiziju.

Nakon skandaloznog poziva, novinarka je ustala i napustila konferenciju, a Dodik je ispratio riječima:

- Hvala Vam i doviđenja, što se mene tiče, niste morali ni dolaziti.

Napomenimo i to kako je Milorad Dodik konferenciju održao u svojstvu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, uz podršku osoblja te institucije u zgradi Vlade Republike Srpske, te da je bio okružen dvjema zastavama RS. u dvorani, naime, nije bilo državnih obilježja niti zastave Bosne i Hercegovine, prenosi Avaz.


(Admir Oručević)

DodikRS
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.