31.12.2018. 12:06
0
Na graničnim prijelazima otkriveno devet osoba za kojima su tragali sudovi i policija
Službenici Jedinice granične policije Gradiška 31.12.2018. godine lišili su slobode H.B. (1992.), državljanina Bosne i Hercegovine.
Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Na istom prijelazu na izlasku iz BiH, službenici ove jedinice su 29.12.2018. lišili slobode R.Ć. (1987.) jer ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela „prevara“. Bh. državljanin predat je službenicima Sudske policije Odžak. 

Službenici JGP Bijeljina 30.12.2018. pri ulasku u BiH na prijelazu Rača lišili su slobode O.T. (1991.). Ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog šest krivičnih djela i to: tri teške krađe, dvije iznude i omogućavanja i uživanja opojnih droga. Državljanin BiH i Republike Srbije predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Popovi 28.12.2018. službenici ove jedinice lišili su slobode A.P. (1995.) jer je za njim Policijska uprava Zvornik raspisala potragu zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Državljanin BiH predat je službenicima Policijske stanice Osmaci. 

Na prijelazu Brod na ulasku u BiH 28.12.2018. lišen je slobode bh. državljanin E.M. (1991.). Službenici JGP Brod provjerama su ustanovili da ga potražuje Općinski sud u Bosanskoj Krupi zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predat je službenicima Sudske policije Odžak. Istoga dana, na ovom prijelazu na izlasku iz BiH lišen je slobode A.K. (1973.) jer ga potražuje Osnovni sud u Derventi radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH i Republike Hrvatske predat je službenicima Sudske policije Doboj.  
Službenici JGP Velika Kladuša 29.12.2018. predali su bh. državljanina A.R. (1996.) službenicima PS Velika Kladuša. Naime, graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „spolni odnošaj sa djetetom“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša.  

Službenici JGP Doljani 29.12.2018. lišili su slobode T.M. (1987.) nakon što je ustanovljeno da je za njim PU Posušje raspisala potragu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Državljanin RH predat je službenicima PU Posušje. 

Na prijelazu Orašje pri ulasku u BiH 29.12.2018. lišen je slobode B.N. (1996.), državljanin BiH. Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela „izvanbračna zajednica sa mlađim maloljetnikom“. Predat je službenicima Sudske policije Odžak. 
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.