12.1.2019. 15:48
2
Škola iz afere "Diploma" traži poništavanje dokumenata koje je stekla novinarka. Moguće otvaranje istrage protiv novinara koji su razotrkili aferu
Škola Multilingua iz Sanskog Mosta koja je izdala spornu diplomu poslala je dopis uredu Vlade Unsko-sanskog kantona u kojem traže proglašenje dokumenta nevažećim zbog “proceduralnih pogrešaka”.

Kako je Avdić naveo, Vlada USK je odbila ovo da objavi u Službenom listu.

Ovim priznaju da su izdali diplomu. Ako su mogli gluplji potez napraviti, to je ovo, ovo je priznanje kaznenog djela, poručio je novinar Žurnala, prenosi Impulsportal. net.

Prema informacijama državno tužiteljstvo razmatra mogućnost da otvori istragu protiv novinara Žurnala.

Nema nikakvih problema. Ako smo mi ti koji treba da platimo cijenu ovoga, mi smo spremni, kazao je Avdić.

Damir Omerdić, ministar obrazovanja Unsko-sanskog kantona kazao je da je ministarstvo oformilo komisiju koja će se baviti aferom “Diploma” u tom kantonu, te da je MUP USK izuzeo svu dokumentaciju vezanu za spomenuti slučaj.




(Lejla Trle)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.