12.1.2019. 17:04
0
Jasenko Tufekčić poručuje: 'Stari' saziv Doma naroda ima legitimitet za donošenje odluka
Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Jasenko Tufekčić izjavio je za Fenu da dosadašnji saziv tog Doma ima legalitet i legitimitet za donošenje odluka budući da još nije formiran novi saziv nakon oktobarskih općih izbora u Bosni i Hercegovini.

Time je Tufekčić odgovorio i na pitanje može li 'stari' Dom naroda odlučivati o Prijedlogu budžeta Federacije BiH za 2019. godinu.

- Međutim, još nema naznaka kada bi se i Dom naroda mogao sastati te odlučivati o budžetu, kazao je Tufekčić ponovivši da odluke 'starog'  saziva ne treba dovoditi u pitanje.

Predstavnički dom odobrio je većinom glasova, po hitnom postupku, Prijedlog budžeta Federacije BiH za 2019. na vanrednoj sjednici održanoj 9. januara. Da bi budžet stupio na snagu treba da bude usvojen i u Domu naroda Federalnog parlamenta.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.