14.1.2019. 17:15
0
SDP ne želi u vlast u HNK
Nakon što se neki meidji objavili da bi SDP mogao biti dio nove vlasti u HNK, reagovali su iz ove partije i odbacili takve navode.

"Povodom neprovjerenih objava pojedinih portala, podsjećamo javnost da su organi SDP BiH HNK zauzeli stav da u ovom mandatu neće učestvovati u formiranju vlasti u HNK. Takav stav ostaje nepromijenjen dok ga eventualno ne redefiniraju organi partije. Obavljeni razgovori sa ostalim strankama, koje participiraju u skupštini HNK, ne znače istovremeno i da su stavovi promijenjeni.

Zvanični razgovori, oko učešća u vlasti, mogu biti od utjecaja na prezentiranje političke situacije pred zvaničnim organima partije, dok paralelni, nezvanični i nekompetentni mogu jedino stvoriti zabune i zablude, kako kod članstva, tako i kod građanstva. O stavovima organa javnost će biti blagovremeno informirana", saopšteno je iz KO SDP BiH HNK.

Podsjećamo, SDP je na oktobarskim izborima osvojio tri zastupnička mjesta u Skupštini HNK, koja broji 30 članova.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.