17.1.2019. 21:47
0
Kojović: Vučić još jednom ponizio žrtve
Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović ocijenio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalivši se predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu na vetu koji je ta zemlja uložila 2015. godine na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici na Skupštini Ujedinjenih naroda, još jednom ponizio žrtve.

- Aleksandar Vučić podsjećanjem na ruski veto podiže tenzije u regionu dodajući soli na ranu ljudima koji i poslije više od dvije decenije čekaju da ukopaju svoje najmilije stradale u genocidu. Takav neljudski gest za svaku je osudu. Nažalost, Vučić se ovim potezom vratio na poziciju neprijatelja BiH iz vremena kad je poručivao da jedan srpski vrijedi kao sto muslimanskih života - smatra Kojović.

Navodeći da je cilj Rezolucije bio korak ka pomirenju, osuda genocida i ulaganje dodatnih napora da se zločini više ne ponove, kaže da je svako negiranje Rezolucije afirmiranje onoga što ona osuđuje – genocida, saopćeno  je iz Naše stranke.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.