20.1.2019. 9:04
4
"Niko nije htio sa SDA i onda su dolazile delegacije, ugrožen je budžet... idemo Fahro da gradimo autoceste"
FOTO: FACE TV
Na državnom nivou, gdje nema potrebe da bude SBB u vlasti, mi smo povukli našeg ministra Ismira Jusku. Onog trenutka kad bude napravljena nova Federalna vlada, mi također podignute glave izlazimo iz vlasti, rekao je u subotu navečer na FACE TV lider SBB-a Fahrudin Radončić, govoreći o političkim koalicijama u BiH nakon izbora koji su održani 7. oktobra.

Na pitanje da li vjeruje da će do kraja februara SDA, HDZ, SDP i DF - bez Naše stranke - formirati vlast u Federaciji, Radončić je rekao da navija da građani što prije dobiju novu vlast.

Govoreći o SDP-u i eventualnom koaliranju te stranke sa SDA, Radončić je rekao da SDP ima dobar izborni rezultat i obavezu prema svom članstvu da uđu u vlast, te da imaju pravo na stav da možda mogu promijeniti sa SDA stanje u zemlji. 

Predsjednik SBB-a je u tom kontekstu i najavio da će se SBB povući iz svih nivo vlasti, pa i u Kantonu Sarajevo, jer ne bi, kako je rekao, bilo principijelno da SDA-u i SDP-u ne omoguće da prave vlast „po vertikali.“

„Onog časa kada se objavi, a objavit će se, koalicija SDA, SDP i DF, nema razloga da mi ne budemo lideri opozicije u svim kantonima, Federaciji i državi“, rekao je Radončić, ističući da niko nema pravo BiH i Federaciju ostaviti bez jake opozicije.

„Podržavat ćemo sve što je u interesu građana“, rekao je Radončić, podsjećajući da je SBB podržao Komšića i Džaferovića koji su formiranje Vijeća ministara BiH uslovili NATO putem Bosne i Hercegovine.

Govoreći o njegovim odnosima sa Bakirom Izetbegovićem i SDA, Radončić je rekao da su njegova iskustva sa tom strankom i njenim predsjednikom jako loša. Podsjetio je na vrijeme iz 2015. godine, kada je DF izašao iz vlasti, ističući da su SBB i njega iz SDA molili da uđu u vlast, ali mu se, rekao je, to kasnije vratilo kroz optužnice.

„Niko nije htio sa njima /SDA/... I onda su dolazile delegacije – ugrožen je budžet... idemo Fahro da gradimo autoceste, da razvijamo infrastrukturu, idemo da harmoniziramo odnose... i poslije tri mjeseca – idemo da pravimo montirane optužnice protiv vas. To je prevara“, rekao je Radončić, podsjećajući da su sve te, kako je rekao „političke gadosti“ pale kada je dobio oslobađajuću presudu. Radončić je SDA optužio za nekorektan odnos ne samo prema SBB-u, već i prema ostalim političkim partijama.

„Zbog toga SBB neće sa njima“, rekao je Radončić, prenosi NAP.

(Patria / Haris Ahbabović)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.