20.1.2019. 15:19
1
Komšić za HRT: Zastupam sve građane Bosne i Hercegovine
Rasnu čistoću ste morali dokazivati u Hitleroj Njemačkoj“ rekao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić u emisiji „Nedjeljom u 2“ na HRT-u, objašnjavajući politiku koju zastupaju nacionalne stranke u BiH, a protiv koje se, rekao je, bori njegova politička partija i on.

Komšić je rekao da u Predsjedništu Bosne i Hercegovine zastupa sve građane Bosne i Hercegovine.

„To mi je obaveza, na to sam se zakleo“, rekao je Komšić.

Član Predsjedništva BiH izjavio je da BiH i Hrvatska imaju dosta otvorenih pitanja, među kojima je i to da je BiH Hrvatskoj vratila svu imovnu /državnu imovinu ostala nakon raspada Jugoslavije/ ali da to Hrvatska nije učinila prema BiH.

"Ne vidim drugog načina da relaksiramo odnose osim da razgovaramo", rekao je Komšić, pozivajući na saradnji između zvaničnog Sarajeva i Zagreba. 

Govoreći i prijetnjama iz Srbije i Hrvatske prema BiH, Komšić je rekao da bilo kakvo prekrajanje grnanica može donijeti samo nove probleme u regionu.

"Moramo naučiti slušati jedni druge, i razumjeti jedni druge", rekao je Komšić, dodajući da u BiH niko nema kapacitet za nove ratove, te da bi ulazak BiH u NATO dodatno stabilizirao region.

Odgovarajući na pitanje o političkom položaju Hrvata u BiH Komšić je rekao da Hrvati imaju trećinu vlasti na nivou BiH, i pola vlasti u Federaciji, prenosi Patria.

(Patria / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.