22.1.2019. 19:46
0
Nikšić: SDP neće ugroziti BH blok ni za kakvu koaliciju
Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić nakon sjednice Predsjedništva SDP-a izjavio je da ova partija ni za kakvu koaliciju nije spremna ugroziti BH blok odnosno „da SDP-e mimo članica BH bloka ide bilo gdje u vlast“.

BH blok za SDP je neupitan jer je to, po riječima Nikšića, budućnost Bosne i Hercegovine.

-  Ako sve članice BH bloka donesu odluku da su spremne razgovarati zbog situacije u zemlji, blokada i problema s NATO savezom, onda ćemo kao SDP, Demokratska fronta i Naša stranka - kao BH blok donijeti odluku da napravimo svoje uvjete pod kojima će blok kao najjači subjekat ići u vlast ukoliko normalno to ovi drugi prihvate - pojasnio je Nikšić.

Dodaje da su na sjednici Predsjedništva SDP-a definirani zaključci, koji će biti predstavljeni 29. januara na sastanku BH bloka, kojem će prisustvovati lideri stranka SDP-a, Naše stranke i Demokratske fronte.

-  U svakom slučaju i kao opozicija i kao dio vlasti BH blok treba ponuditi dokument za očuvanje države - mišljenja je Nikšić.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.