24.1.2019. 14:33
0
"SDA sigurno radi fotelja vlasti neće prodati interes BiH, njen put prema u EU i NATO"
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović na današnjoj press konferenciji kazao je da Bošnjaci nemaju svoje mjesto niti u zakonu niti u institucijama Republiek Srpske.

- Povratnici se vrijeđaju, nazivaju se okupatorima, vrijađeju se vjerski službenici, Republika Srpska se naziva drugom srpskom državom na Balkanu.

Izetbegović je kazao da su prijetnje da će doći do otcjepljenja RS, do referenduma, do antidejtonskih aktivnosti i da je vrijeme da to zaustave.

- Gospodin Dodik je prije godinu kazao da će tražiti najslabiju kariku među Bošnjacima s kojom će praviti vlast. SDA sigurno radi fotelja vlasti neće prodati interes BiH, njen put prema u EU i NATO - kazao je Izetbegović. 

On je pozvao međunarodnu zajednicu da pomogne napraviti entitet u kojima će i Bošnjaci i Hrvati imaju jednaka prava.

- Zašto se u OHR-u nisu zabrinuli kada je proslavljen 9. januar. Ustavni sud kako god odluči mi ćemo to prihvatiti – kazao je Izetbegović navodeći da se o ovom zahtjevu nije konsultirao sa drugim političkim strankama.

Na pitanje da li očekuje blokadu u Državnom parlamentu s obzirom da je Dodik danas sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, važnih odluka u Parlamentu BiH, kazao je:

- Imat ćemo krizu samo je nećemo mi izazvati. Ne možete reći izazvali ste vi krizu zato što tražite pravdu, zato što psotupate po zakonu. Mi sigurno nećemo prestati da se borimo  za naša prava onako kako mi vidimo u skladu sa zakonom i ustavom – kazao je Izetbegović.

Predsjednik SDA je kazao da je i izbor glavnog tužioca Tužilaštva BiH bio „izraz dominacije“.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.