25.1.2019. 12:05
1
Skupština KS zasjeda i treći dan, nisu prihvaćeni izvještaji deset preduzeća za 2017. godinu
Skupština Kantona Sarajevo na cjelodnevnom nastavku sjednice razmatrala je izvještaje o radu javnih preduzeća za 2017. godinu koji su tokom prošlog saziva Skupštine KS skidani sa dnevnog reda. Tako zastupnici Skupštine KS nakon rasprave nisu prihvatili izvještaje o poslovanju četiri komunalna javna preduzeća Sarajevo šume, ZOI '84 Olimpijski centar, Veterinarska stanica i Poljoprivredno dobro Butmir d.o.o. Sarajevo – Ilidža.
Ranije danas nisu prihvaćeni izvještaji o poslovanju preduzeća Vodovod i kanalizacija, Rad, Tržnice-pijace, Toplane, Sarajevogas i Park. Prihvaćen je samo izvještaj KJKP Pokop.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković je za sutra u 10 sati najavio nastavak sjednice na kojoj će biti razmatran izvještaj o poslovanju 14 zdravstvenih javnih ustanova.

Izvještaj o poslovanju za 2017. godinu zastupnicima će prezentirati Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš“, Psihijatrijska bolnica KS, "Apoteke Sarajevo, Dom zdravlja KS, Zavod za bolesti ovisnosti KS, Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS, Zavod za javno zdravstvo KS, Zavod za medicinu rada KS, Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, Zavod za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu, JU Zavod za sportsku medicinu KS, Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Zavod zdravstvenog osiguranja KS.

Bit će razmatrani izvještaji o poslovanju instutucija kulture za 2017.godinu : MESS, Muzej Sarajeva, Historijski arhiv Sarajevo, Muzej "Alija Izetbegović" , Centar za kulturu KS, Kamerni teatar 55, te Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS i Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći KS.

(NAP/Alen Avdić)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.