26.1.2019. 18:41
0
SDP: Negiranje međunarodno donesenih pravnih odluka je nastavak retrogradne politike HDZ BiH
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine osudila je, kako su naveli „stavove takozvanog Hrvatskog narodnog sabora kojim se, pored ostalog, negiraju i odbacuju pravosnažne presude Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu.“

„Odbacivanje presuda za udruženi zločinački pothvat donesenih pred međunarodnim sudom predstavlja historijski presedan“, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Iz te političke partije smatraju da ovakav način negiranja međunarodno donesenih pravnih odluka, samo je, poručili su, nastavak retrogradne politike HDZ-a, koja građane Bosne i Hercegovine drži taocima svojih netačnih tumačenja Ustava i Izbornog zakona BiH, čime se blokira svaki iskorak Bosne i Hercegovine ka stvaranju pravne države i boljeg života svih građana.

„Nažalost, politički saveznici HDZ BiH i dalje zatvaraju oči pred ovako radikalnim zaključcima, a sve zarad što brže raspodjele izbornog plijena i zauzimanja ključnih poluga vlasti. SDP BiH smatra da svi oni koji učestvuju u promovisanju i zagovaranju ovakve politike, ne mogu na bilo koji način biti kredibilan partner za bilo kakve reforme u Bosni i Hercegovini“, saopćeno je iz SDP-a.

„Politika koju zagovara HDZ BiH, mora biti odbačena i poražena, kako bi Bosna i Hercegovina mogla nastaviti svoj put ka NATO i EU. Takva politika suprotna je temeljnim vrijednostima na kojim su utemeljeni NATO i Evropska unija i to je, nakon otvorenog negiranja haških presuda, valjda sasvim jasno“, stoji u reakciji SDP-a.


(Patria/Admir Oručević)

SDPNiksic
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.