30.1.2019. 14:38
1
KCUS partner EYOF-a, Sebija Izetbegović poručila: Da se ovo dešavalo kad sam tek preuzela KCUS, ne bismo mogli prihvatiti da budemo podrška
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu partner je najvećeg sportskog događaja za mlade, Evropskog omladinskog olimpijskog festivala – EYOF, koji će biti održan od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Za potrebe održavanja tog događaja u pripravnosti će biti pojačani timovi ljekara na KCUS-u, posebno na hirurškim klinikama na kojima se zbrinjavaju lomovi i sportske povrede, naglašeno je iz KCUS-a. 

Direktor Hirurške discipline KCUS-a prof.dr. Dželaludin Junuzović ističe da je Klinika urgentne medicine potpuno opremljena svim potrebnim lijekovima i opremom, te stručnim timovima ljekara i medicinskog osoblja.

- EYOF je veliki događaj i za očekivati je da postoji mogućnost povreda učesnika i posjetioca. Internistički i hirurški odjeli Klinike urgentne medicine, na koju se prvobitno dovoze povrijeđeni, bit će u pripravnosti i raditi u pojačanim kapacitetima. Naše operacione sale sa timovima ljekara za intervenciju u slučaju težih povreda, također su potpuno spremne – kazao je prof.dr. Junuzović.

U KCUS-u je urađen i plan reorganizacije rada svih klinika u vrijeme održavanja EYOF-a.  Osim što su pojačani timovi ljekara i medicinskog osoblja, u okviru pripremnih aktivnosti određen je i poseban protokol rada, kako ne bi ispaštali redovni pacijenti, te kako bi se normalno odvijale sve dnevne aktivnosti.

Generalna direktorica KCUS - a prof.dr. Sebija Izetbegović ističe da je ta ustanova upotpunosti spremna odgovoriti zahtjevima eventualnog zbrinjavanja i liječenja velikog broja učesnika i posjetilaca tokom održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala.

- Ponosni smo što smo partneri u održavanju najvećeg zimskog sportskog događaja nakon Olimpijade održane 1984. godine u Sarajevu. Da se ovo dešavalo 2016. godine, kada sam preuzela KCUS, ne bismo mogli prihvatiti da budemo zdravstvena podrška EYOF-a, jer tada nismo zatekli ni najosnovnije materijale za rad u KCUS. Zahvaljujući predanom radu u protekle tri godine, nabavci nove dijagnostičke i terapijske opreme, renoviranju pojedinih klinika i kompletnoj reorganizaciji rada, spremni smo odgovoriti najvišim zahtjevima predstojećeg festivala - kazala je je Izetbegović. 

Navela je također da je KCUS dokazao da je ustanova od povjerenja, u kojoj rade izrazito stručni ljekari i medicinsko osoblje, zbog čega i jesu zdravstvena podrška svim velikim događajima u BiH, saopćeno je iz Pres-službe KCUS-a. 




(FENA / Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.