3.2.2019. 14:30
0
Haos u BiH: Voda odnijela most u Bugojnu, u Zenici kiša pravi probleme
Zbog izlivanja rijeke Vrbas obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, prenose bosansko-hercegovački mediji.

Lokalni mediji javili su da se urušio pomoćni most na putnom pravcu Bugojno-Novi Travnik, prenosi N1 televizija.

Probleme u nekoliko zeničkih naselja prouzrokovali su naglo topljenje snijega, kao i kiša koja od sinoć pada. 

U samoj Zenici poplavljeno je više desetina kuća, a više od stotinu ugroženo je zbog izlivanja otpadnih voda iz kanala u zeničkom naselju Tetovo.

Prema dosadašnjim podacima vodostaj rijeke Bosne još nije tako visok, tako da nema izlivanja Bosne u naseljima kroz koja polazi.

Zbog izlivanja Vukotićkog potoka odsječeni su djelovi sela Vukotići i Jastrebac, prenosi Avaz.ba. 

U Srednjobosanskom kantonu je na području Gornjeg Vakufa zabilježeno klizište koje je uništilo dvije kuće, ali nije bilo povrijeđenih.




(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.