4.2.2019. 15:45
0
Tužilaštvo će u slučaju ''Dudaković'' saslušati 16 svjedoka pod mjerama zaštite
U Sudu BiH danas je održana statusna konferencija u predmetu protiv Atifa Dudakovića, nekadašnjeg komandanta Petog korpusa ARBiH, i 16 drugih koji se terete za ratne zločine na području Krajine.

Kako je rečeno u Sudu, Tužilaštvo BiH planira saslušati 440 svjedoka, od kojih je 16 s mjerama zaštite.

Istaknuto je da je Tužilaštvu potrebno 500 sati za saslušanje svih svjedoka.

No, početak suđenja nije zakazan jer jedan do 17 optuženih Ale Hodžić zbog bolesti zasad ne može prisustvovati suđenjima.

Naređeno je da njegov advokat dostavi medicinsku dokumentaciju da bi se utvrdilo hoće li ovaj predmet biti razdvojen.

Osim Dudakovića, optuženi su Ekrem Dedić, Sanel Šabić, Ibrahim Šiljdedić, Safet Salihagić, Adis Zjakić, Hasan Ružnić, Redžep Zlojić, Samir Solaković, Fatmir Muratović, Muharem Alešević, Husein Balagić, Ale Hodžić, Edin Domazet, Ejub Koženjić, Ibrahim Nadarević i Said Mujić, piše Avaz.

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.