6.2.2019. 10:54
0
Nadležne institucije u BiH nisu podigle niti jednu optužnicu za masakr na Markalama
Povodom 25. godina od maskra na pijaci Markale juče su se oglasili svi oni koji poštuju istinu, pijetet žrtve, presude međunarodnog suda za ratne zločine MKSJ.

05. februara 1994. godine počinjen je jedan od najtežih zločina protiv civilnog stanovništva u opkoljenom Sarajevu.

"I pored utvrđenih činjenica, presuda MKSJ ( Stanislav Galić, Dragomir Milošević, RatkoMladić,  Radovan Karadžić),  nadležne institucije u BiH nisu podigle niti jednu optužnicu za masakr na Markalama i opsadu Sarajeva.

Sarajevo je preživjelo najdužu opsadu u istoriji čovječanstva, opsadu koja je ubijala sve što se kretalo u opkoljenom gradu. Sarajevo danas živi  pravosudnu opsadu koja traje, opsadu koja koja ima jedan cilj: Presuditi Sarajevu preživljenu opsadu 1992- 1995.

Pozivamo nadležne  pravosudne institucije da formiraju poseban istražni tim za procesuiranje opsade Sarajeva.

Pozivamo međunarodnu zajednicu, koja se bavi  reformom pravosuđa i državnom strategijom, da podrži formiranje istražnog tima za procesuiranje opsade Sarajeva, te na taj način, bar djelimično, spere svoju sramnu ulogu u opsadi Sarajeva", saopćeno je.




(Patria / Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.