6.2.2019. 14:17
0
Komšić pozdravio Protokol o pristupanju Makedonije NATO-u: Jasan primjer da je pomirenje moguće
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozdravio je današnje potpisivanje Protokola o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije NATO-u, kazavši da je ovo značajan historijski momenat, kako za tu zemlju, tako i za njene građane. Istakao je nadu da će ova zemlja uskoro postati punopravnom članicom Sjevernoatlantskog saveza, ali i EU.

„U proteklom periodu, svi akteri koji su učestvovali u rješavanju jednog od najtežih sporova pokazali su istrajnu političku odgovornost, te odgovornost prema svojim građanima. Postali su jasan primjer da je pomirenje moguće, a sve u svrhu prosperitetnije i sigurnije budućnosti, kako Sjeverne Makedonije, tako i čitave regije. Nadam se da će ovaj primjer biti dobra vodilja i nama u Bosni i Hercegovini za rješavanje unutrašnjih prepreka, a sve u kontekstu vođenja naše zemlje ka NATO-u i EU porodici“, istakao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.


(Patria/Admir Oručević)

NATOKomsic
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.