8.2.2019. 16:50
0
Općina Novi Grad Sarajevo nastavlja rekonstrukciju vodovodne mreže
Općina Novi Grad Sarajevo nastavlja rekonstrukciju blizu 2,5 kilometara vodovodne mreže u naselju Zabrđe, a vrijednost radova je 542.178 KM.

Sporazumom je predviđeno da će se rekonstrukcija cjevovoda raditi u dijelu ulica Safeta Zajke i Avde Palića, od Rajlovca do spoja ulica Avde Palića i Zaima Imamovića u Zabrđu,

Predviđena je rekonstrukcija dotrajale distributivne vodovodne mreže DN 200 milimetara, 150 milimetara i 100 milimetara u dijelu ulice Safeta Zajke neposredno prije raskrsnice za put Reljevo – Rajlovac, zatim ulicama Avde Palića, Porodice Bećirbašić i Porodice Šehić te dijelu ulice Zaima Imamovića.

Neadekvatne azbestno-cementna vodovodna mreža bit će zamijenjena kvalitetnijim daktil cijevima i na taj način će se poboljšati funkcionalnost vodovodnog sistema, kao i samanjiti gubitak vode u ovom dijelu općine Novi Grad Sarajevo.

Preduslovi za realizaciju ovog projekta stekli su se rekontrukcijom glavnog distributivnog cjevovoda kroz Rajlovac koja je završena u prošloj godini gdje je povećan profil cjevovoda sa DN 200 na DN 300, a koji je do tada imao najveće gubitke na mreži na prostoru općine Novi Grad, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.