9.2.2019. 16:00
3
Maratonska sjednica GO SDP-a: Ne nazire se kraj, žestoka rasprava o ideji (ne)ulaska u vlast
U Sarajevu od 10 sati jutros traje sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP). Nermin Nikšić, prije sjednice kazao je da vrlo jasno želi reći da, što se tiče SDP-a BiH, žele da nastave ono što su u proteklom periodu kao velika ozbiljna politička partija pokazali.

“A, to je da ozbiljno i argumentirano raspravljamo o problemima u BiH i onome što jeste najvažnije, o problemima za građane BiH i da nakon toga donesemo odluke", kazao je Nikšić.
I kako je najavio tako se desilo. Više desetina govornika ve je iznijelo svoje argumente o tome da li treba uzeti učešće u vasti ili ne. Članovi Glavnog odbora iz Tuzlasnkog kantona, koji su sinoć donijeli odluku na Predsedništvu KO TK da se ide u vlast u prvom dijelu sjednice najviše su govorili.

Njihovi argumenti žestoko se suprotstavljaju drugim strujama unutar ove partije koja ne želi participirati u vlasti sa SDA. Kako stvari sada stoje sjednica GO neće biti gotova u narednih nekoliko sati s obzirom da ima još mnogo prijavljenih za raspravu. 

Pritalice ideje ulaska u vlast ističu da je BH blok jedna lijepa priča koja je nastala poslije izbora, ali ona nije formalizirana. Dio BH bloka je rekao da ne žele da učestvuju u vlasti, međutim, odluke BH bloka ne obavezuju Glavni odbor SDP-a, jedan je od argumenata iz Tuzle.

Saša Magazinović, predsjednik GO kazao je i da će Glavni odbor usvojiti zaključke koji se odnose na čvrstu opredijeljenost SDP-a ka euroatlantskim integracijama, jedinstvu Bh. bloka i jedinstvu SDP-a u cijelosti.

- Tim odlukama sasvim jasno će biti potvrđena rastuća snaga SDP-a s prethodnih izbora, kao i dovoljan politički kapacitet da se na narednim lokalnim izborim učini novi iskorak - kazao je Magazinović.


(Patria / Lejla Trle) 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.