11.2.2019. 14:50
0
Demant povodom izjava Admira Mujanovića koje je dao u intervjuu za naš portal
FOTO: Admir Mujanovic
Admir Mujanović iz Nezavisnog bloka nedavno je za naš portal dao intervju u kojem je, između ostalog, govorio i o sumnjivom tenderu. Zbog toga je na našu adresu stigao demant advokata osoba koje su spomenute u intervjuu, kojeg prenosimo u cjelosti:
„PREDMET: ELMEDIN VOLODER iz Sarajeva, ELDIN VRAČE iz Zenice, koje zastupa Zlatko Ibrišimović, advokat iz Sarajeva, ul. Koševo 15/I,

RADI: Demanta navoda objavljenih na portalu source.ba dana 01.02.2019. godine.

Poštovani,

Povodom pisanja Vašeg portala source.ba dana 01.02.2019. godine u kojoj objavi je na račun mojih klijenta Elmedina Volodera i Eldina Vrače izneseno niz neistinitih i neprovjerenih informacija kojim se isti dovodi u negativan kontekst, obraćam vam se sa zahtjevom da isto objavite, a kako će dalje u tekstu biti navedeno.

Kao što Vam je poznato, dana 01.02.2018. godine u 18:29 sati na portalu source.ba objavljen je članak pod naslovom ,,Mujanović otkriva: SDA kupuje papke parama građana, zastupnici inkasirali preko osam miliona maraka“, zajedno sa video prilogom.

U navedenom članku je između ostalog navedeno ,,Mujanović tvrdi da prolazak Eldinove firme “AE sigurnost” na tenderu “Elektroprivrede BiH”  je rezultat dobre saradnje SDA i bivšeg kandidata sa liste Nezavisnog bloka na prethodnim izborima”, kao i ,,Mujanović je u razgovoru otkrio da je i federalni zastupnik NB-a Elmedin Voloder pružio ruku  SDA i napravio ugovor vrijedan više od milion maraka, što je apsolutno netačno i neprovjereno.

U razgovoru koji ste objavili na Vašem portalu gost Vašeg portala Gosp. Mujanović između ostalog navodi ,, obojica (misleći na Gosp.  Elmedina Volodera i Eldina Vrače   su trgovali svojim uticajem, te da su isti počinili ,,političku korupciju“, navodeći da ima dokumentaciju da je firma od Elmedina Volodera i firma od Eldina Vrače inkasirale u mjesecu januaru preko 8 miliona KM, kao i da ima odluku JP Elektoprivreda BH kojom je firmi u vlasništvu Eldina Vrače dodjeljeno 6.676.859 KM, kao i da je nakon ovoga pružio ruku SDA koja mu je omogućila da dobije tender.

Isto tako, Gosp. Mujanović navodi da je firma Divel d.o.o. Sarajevo u vlasništvu Elmedina Volodera dobila 1.708.000,00KM kao i da je Elmedin Voloder nakon toga pružio ruku SDA koja mu je omogućila da dobije ovaj tender.

Dalje u svom govoru Gosp. Mujanović navodi da se NB bori protiv pojedinaca koji trguju uticajem i korupcijom misleći isključivo na moje klijente u ovom slučaju, nazivajući iste ,,papcima“ koje je SDA kupila.

Prvenstveno, prije nego ste objavili članak ovog sadržaja uz video prilog u kojem Gosp. Mujanović iznosi brojne netačne i neprovjerene informacije u odnosu na moje klijente, optužujući iste i predstavljajući u negativnom kontekstu na koje navode nije pružio niti jedan dokaz, svakako ste bili u obavezi provjeriti tačnost ovih navoda, kao i za stav i mišljenje obratiti se mojim klijentima obzirom da se ovaj prilog odnosi isključiva na njih.

Postupak javnih nabavki na koji se poziva Gosp. Mujanović proveden je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH i firma u u vlasništvu Gosp. Vrače AE Sigurnost d.o.o. Zenica bila je kao najpovoljniji ponuđač što svakako proizilazi iz odluke koja je objavljena na zvaničnoj stranici JP Elektroprivreda BiH d.d., što je slučaj i sa firmom Divel d.o.o. Sarajevo u vlasništvu Voloder Elmedina i provedenim postupkom javnih nabavki JP Autoceste FBiH.

Stoga, u odnosu na navode objavljene na portalu source.ba u članku pod naslovom ,,Mujanović otkriva: SDA kupuje papke parama građana, zastupnici inkasirali preko osam miliona maraka“, zajedno sa video prilogom i netačno i neprovjereno prenesenim informacijama u negativnom kontekstu u odnosu na moje klijenate, zahtijevam da ispravite netačne i neprovjerene navode u odnosu na moje klijente na način kako je to navedenu u tekstu.

Zlatko Ibrišimović, advokat.“
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.