15.2.2019. 13:45
1
Sarajevski specijalci podržali komesara Mevludina Halilovića: Imamo bolje uvjete za rad, želimo da on ostane komesar!
Policijski službenici Jedinice za podršku MUP-a KS uputili su pismo podrške policijskom komesaru MUP-a KS Mevludinu Haliloviću. Odlukom Nezavisnog odbora koji je policijskom komesaru predložio davanje negativne ocjene 2018. godinu, policijski službenici Jedinice za podršku MUP-a KS izrazili su apsolutnu podršku policijskom komesaru Mevludinu Halilović u cilju njegovog daljnjeg angažmana na poziciji policijskog komesara.

- Također, napominjemo da je u proteklom periodu, odnosno otkad se na čelu Uprave policije MUP-a KS nalazi policijski komesar Mevludin Halilović,  došlo je do pozitivnih pomaka u našem radu. Posebno ističemo spajanje dvije jedinice u Sektor za policijsku podršku MUP-a KS u u cilju što efikasnijeg djelovanja navedenih jedinica, zatim materijalno tehničkom opremanju Sektora za policijsku podršku u vidu opreme i to nabavke novih službenih vozila, vatrenog oružja – dugih cijevi, taktičkih prsluka, pancirnih ploča, kao i druge opreme koja je neophodna u obavljanju naših poslova i zadataka. Također, napominjemo da je u navedenom vremenu došlo i do pozitivnih pomaka u vidu unapređenja policijskih službenika kroz redovno unapređenje u viši čin, kao i u zasnivanju radnog odnosa za nove policijske službenike uz primjetno zadovoljstvo policijskih službenika. 

Potrebno je ovom prilikom naglasiti niz uspješnih akcija koje su provedene od strane navedene jedinice u vidu pretrage terena, kao i lociranja lica gdje je tom prilikom uz rukovođenje policijskog komesara Mevludina Halilovića po prvi put došlo do pozitivne saradnje između više policijskih agencija u cilju lociranja i pronalaska navedenih lica. Pored navedenog, po naredbi policijskog komesara Jedinica za podršku MUP-a KS je dodatno pojačala prisustvo na terenu u vidu patrolne djelatnosti, kontrolnih punktova na području Kantona Sarajevo što je u znatnoj mjeri poboljšalo sigurnosnu situaciju i stvorilo sigurno okruženje za građane Kantona Sarajevo. 

U vezi svega navedenog, kao i mnoštva drugih stvari pružamo bezrezervnu podršku policijskom komesaru Mevludinu Haliloviću te se nadamo njegovom ostanku na čelu Uprave policije i stvaranju još boljih uslova za naš rad.

(NAP / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.