19.2.2019. 15:50
1
Suđenje Saši Ćurčiću za zločine u Foči počinje 5. marta
Suđenje Saši Ćurčiću za zločine počinjene u Foči počet će 5. marta, dogovoreno je na statusnoj konferenciji.

Osim čitanja optužnice i iznošenja uvodnih riječi, na tom suđenju će biti saslušan i prvi svjedok.

Tužilac Mersudin Pružan kazao je da tokom postupka planira pozvati 11 svjedoka, te čitati iskaze preminulih svjedoka, kao i uložiti materijalne dokaze, javlja BIRN BiH. 

Ćurčića optužnica tereti za silovanje. Kako se navodi, on je u ljeto 1992. godine učestvovao u prisilnom odvođenju žena nezakonito zatvorenih u Srednjoškolskom centru u Foči.

Žene su, prema optužnici, dovedene u napuštenu kuću u mjestu Gornje Polje, gdje je optuženi silovao i seksualno zlostavljao žrtvu bošnjačke nacionalnosti.

Ćurčić je optužen da je počinio zločin protiv čovječnosti u okviru širokog i sistematičnog napada vojske, policije i paravojnih formacija Republike Srpske na civilno stanovništvo bošnjačke nacionalnosti na području Foče.


(Fena/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.