21.2.2019. 11:02
0
Poznata lokacija na kojoj će biti sahranjen Edin Gačić: Do sutra će se čekati da li će rodbina preuzeti tijelo iz mrtvačnice
Višestruki ubica Edin Gačić u petak ili subotu biće ukopan na gradskom groblju Vlakovo, potvrdio je Asmir Hodžić, izvršni direktor u preduzeću Pokop.
Dodao je da je jučer završen uviđaj Tužilaštva te da će se još do petka čekati da li će rodbina preuzeti Gačićevo tijelo iz mrtvačnice Pokopa.

Hodžić je pojasnio da se prema zakonu koji je preuzet iz SFRJ, Gačić mora sahraniti na teritoriji na kojoj je preminuo, a to je teritorija Kantona Sarajevo.

Gačić je prije nego je likvidiran, ubio četiri osobe. Svog saborca iz odreda El Mudžahid ubio je 6. augusta 1998, a majku Sifetu je usmrtio 2002. godine u Zenici.

U selu Brđane kod Konjica 4. februara ubio je mještanina Sauda Sultanića, a dok je bio u bijegu, ubio je policajca Mahira Begića, piše Oslobođenje.

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.