21.2.2019. 12:09
0
Sprema se haos: Policija iz Bihaća vraća u Sarajevo 250 problematičnih migranata koji su počinili brojna krivična djela
Vlada USK na današnjoj sjednici u Bihaću razmatrat će mogućnosti rješenja migrantske krize na području tog kantona koje uključuju i zatvaranje migrantskih centara u Bihaću i Velikoj Kladuši, prenosi Dnevni Avaz.

Piše: Haris Ahbabović

Vlada će zauzeti stav o ovom pitanju, a nakon što Ministarstvo sigurnosti BiH nije ispoštovalo desetodnevni rok nadležnih iz USK da u tom periodu preuzmu nadležnost nad tim centrima.

Zbog prenatrpanosti centara, nepostojanja adekvatnih uvjeta za sve migrante, kao i činjenice da su u proteklih osam mjeseci Bihać i Velika Kladuša suočeni s migrantskom krizom, ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić potvrdio je da će u Sarajevo biti vraćeno najmanje 250 migranata, prenosi Avaz.

Riječ je prvenstveno o migrantima koji su proteklih mjeseci bili glavni vinovnici fizičkih obračuna te mnogih krivičnih djela na području tog kantona, zbog čega se i među građane uvukao strah.

U prihvatnim centrima na području USK, i to u dva u Bihaću, jednom na području cazinske općine i jednom u Velikoj Kladuši, trenutno je više od 3.000 migranata. No, taj broj stalno varira i čak kada neki od njih i uspiju prijeći granicu s Hrvatskom, stalno pristižu novi, koji se iz pravca Sarajeva konstantno upućuju ka Bihaću, piše Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.