21.2.2019. 19:39
1
Novaliću i drugi premijerski mandat?
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović na današnjoj press konferenciji govorio je i o mogućem premijeru Federacije BiH, a na toj poziciji on ponovo vidi Fadila Novalića. Izetbegović je kazao da je Novalić radio odličan posao, iako je mogao i više da nije bilo opstrukcija u Parlamentu FBiH.

Izetbegović nije precizirao na šta tačno misli, ali je poznato da postoji niz zakona koji nisu usvojeni u Parlamentu FBiH kao što je Zakon o igrama na sreću, drugih zakona koji bi rasteretili privredu, nije bilo dovoljno infrastrukturnih i razvojnih projekata.

- Mislim da bi drugo poluvrijeme odigrao još bolje da se tako izrazim. To je moje mišljenje kao predsjednika SDA koje je jako važno i utjecajno, ali je SDA demokratska stranka pa vidjet ćemo šta misli Kadrovska komisija, Predsjedništvo SDA, Glavni odbor itd. - kazao je Izetbegović.

Zanimljivo je da Izetbegović već govori o pozicijama iako vlast nije formirana na federalnom nivou, niti još postoji dogovorena parlamentarna većina, piše Patria.


(Patria / Lejla Trle) 

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.