22.2.2019. 15:15
0
Muriz Memić: Nisam iznenađen, Tegeltija je odluku najavio ranije
Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića kazao je da nije iznenađen odbacivanjem disciplinske tužbe protiv glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić jer je takav scenario već najavio predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija na dan kada je Burzić imenovana za sudiju Suda BiH.

- Moj komentar je kratak - politički podobni, pravno nesposobni i kao ljudi nemoralni – kazao je Memić.

On je istakao da sada čeka potez Tužilaštva BiH kojem je u oktobru 2018. godine podnio krivičnu prijavu protiv 45 osoba, a među njima je prva Dalida Burzić.

-  Svi znaju da je moj sin ubijen i Burzić mi je to potvrdila. Tužilaštvo KS će odahnuti nakon što ode Burzić – kazao je Memić.

 Nije krio razočarenje izborom Burzić za sudiju Suda BiH. Kazao je da je riječ o političkom imenovanju.

- Svih deset članova VSTV-a koji su glasali za nju nemaju nikakvog morala. Glasali su po političkom naređenju. Svi znaju da je moj sin ubijen i da je to sakriveno. Istina će se saznati prije ili kasnije – kazao je Memić za Patriju.  



(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.