22.2.2019. 18:46
1
Ejubović: Ukoliko se stanje sa migrantima ne promijeni formirat ćemo krizni štab u Hadžićima
Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović najavio je na današnjoj konferenciji za medije da će se, ukoliko nadležene institucije ne promijene stanje na terenu kada je riječ o smještaju migranata, u toj općini sami organizovati i zaštiti te formirati krizni štab putem kojeg će upravljati krizom.

- Kriza neće upravljati nama. Ističem da mi želimo biti dio rješenja, a ne stvaranja problema - istaknuo je Ejubović na konferenciji organiziranoj povodom najavljenog dolaska kontingenta od 250 "problematičnih" migranata u bivšu kasarnu "Ušivak" Hadžići iz migracionih centara Unsko-sanskog kantona.

Prvi čovjek Općine ponovio je stavove koje je na jučerašnjoj hitnoj sjednici usvojio zajednički Kolegij Općinskog vijeća i općinskog načelnika te najavio moguće mjere koje će lokalna zajednica poduzeti u slučaju pogoršanja stanja na terenu.

- Još jednom pozivamo nadležne institucije da urade svoj dio posla. Ovo se odnosi prije svega na Vijeće ministara BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH. Kao što migranti imaju svoja ljudska prava, tako i mi, građani Hadžića imamo pravo na sigurnost i bezbjednost - podvukao je Ejubović.

Naglasio je da na terenu posljedice migrantske krize trpe općine Bihać, Velika Kladuša i Hadžići te je pozvao državu da taj teret ravnomjerno rasporedi.

Iz Općine Hadžići su također poručili da nemaju ništa protiv dislokacije određenog broja migranata iz centara Unsko-sanskog kantona u Kanton Sarajevo radi pružanja bolje zdravstvene zaštite te boljih uslova smještaja i higijene, saopćeno je iz Pres službe Općine Hadžići.


(FENA/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.