26.2.2019. 17:11
0
Požar na Gradskoj pijaci u Tuzli uništio milionski vrijednu robu prodavača
Požar koji je danas oko 11.20 sati zahvatio Gradsku pijacu u Tuzli, izazvao je pravu paniku među građanima.

Gusti dim gotovo je prekrio cijeli grad, a oko same pijace stigao je veliki broj sanitetskih, vatrogasnih i policijskih vozila.

– Policijskoj stanici Centar prijavljen je oko 11.20 sati požar na Gradskoj pijaci. Ima povrijeđenih i osoba koje su zatražile ljekarsku pomoć zbog gušenja. Za sada ne možemo govoriti o uzrocima požara – izjavila je za Fenu Bedrija Suljić, glasnogovornica MUP-a TK.

Vatra je, prema nezvaničnim izvjavama prodavača na pijaci, izbila u dijelu gdje se prodaju odjevni predmeti i plastika. Prema nekima, došlo je do eksplozije plinske boce, ali informacija nije potvrđena od policije, piše Tuzlanskilive.ba.

Pijaca je skoro u cijelosti izgorjela, a širenje vatre na susjedne stambene i druge objekte, spriječili su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

Prve informacije govore da ima nekoliko povrijeđenih osoba, ali taj podatak, prema riječima glasnogovornice UKC Tuzla, Ersije Aščerić, još nije zvaničan.

Materijalna šteta je sigurno velika, a najteže je što je veliki broj prodavača ostao bez milionski vrijedne robe za prodaju, a time i bez sredstava za život. Velika šteta je i na samom objektu u koji je Gradska uprava svojevremeno uložila velika sredstva, prenosi Tuzlanskilive. 

Ovo je drugi veliki požar na tuzlanskim pijacama posljednjih godina. U maju 2017. godine u cijelosti je izgorjela tzv. Hametova pijaca, odnosno, „buvljak“ u naselju Sjenjak, u istočnom dijelu Tuzle. 


(Lejla Trle) 

 
TuzlaPozar
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.