5.3.2019. 9:28
0
U srijedu sastanak SDA, HDZ BiH i SNSD-a
U Sarajevu će u srijedu biti održan sastanak predsjednika SDA, HDZ BiH i SNSD-a na kojem će se razgovarati o formiranju Vijeća ministara BiH. Zanimljivu izjavu dao je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović u ponedjeljak u Mostaru najavljujući sastanak sa "predstavnicima glavnih srpskih i bošnjačkih stranaka".

S obzirom da je SDA održala sastanke sa više političkih stranaka koje bi mogle biti četvrti partner u vlasti, nejasno je ko bi se sutra mogao još pojaviti na sastanku. Još uvijek je otvorena opcija da to bude Savez za bolju budućnost zajedno sa A-SDA i PDA iako je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić kazao da nije postignut dogovor oko koalicije. 

I Čović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uvjereni su da će do kraja marta biti formirano Vijeće ministara, a dodatni razlog za to je u činjenici da je Dodik u ponedjeljak iz Brisela poručio da ne smije biti uslovljavanja formiranja Vijeća ministara aktivacijom MAP-a što je uslov SDA, ali i drugih probosanskih stranaka. 

SNSD na čelu Vijeća ministara BiH želi Zorana Tegeltiju, a o čemu je postignut visok stepen saglasnosti među budućim partnerima ali zbog opstrukcija sa aktivacijom MAP-a i usvajanjem Godišnjeg nacionalnog plana SDA ne želi nastaviti proces formiranja Vijeća ministara BiH.  

(Patria / Haris Ahbabović)

SDASNSDHDZ
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.