6.3.2019. 13:50
0
"Ja imam dvije diplome,a gdje ste vi diplomirali, ko vam je bio profesor, sad nabrojite pet predmeta…"
Razmatranjem izvještaja Fiskalnog savjeta Republike Srpske za 2017. jučer je nastavljena 2. redovna sjednica Narodne skupštine RS-a.

- Fiskalni savjet RS-a biće nezavisan organ i u svom radu će prihvatiti sve korisne savjete narodnih poslanika, poručio je predsjednik ovog tijela Milenko Krajišnik. “Bavićemo se i javnim preduzećima u RS-u jer je to neophodno”, istakao je Krajišnik.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je tokom skupštinske rasprave da je neprihvatljivo da se u 2019. razmatra izvještaj Fiskalnog savjeta iz 2017. i plan rada za prošlu godinu. Poslanik SDS-a Zoran Vidić smatra da se u RS-u ne provodi Zakon o fiskalnoj odgovornosti, posebno fondovi i načelnici jedinica lokalne samouprave, javlja Srna.

Opozicija je jučer otvorila i pitanje diplome Petra Đokića, ministra energetike i rudarstva RS-a.

- Diplomu sam stekao u Beogradu, a lažne i tendenciozne priče o mojoj diplomi iznose oni koji žele naštetiti meni, Vladi RS-a i mojoj partiji, rekao je Đokić, dodavši da želi da građani RS-a znaju istinu i da je on stekao dvije diplome, ali da se nikad nije htio hvaliti ličnim obrazovanjem, a da sad odgovara jer ga se konstantno proziva.

Iz PDP-a nisu isključili ni mogućnost da se utvrdi krivična odgovornost zbog, kako su naveli, ministrovog lažnog predstavljanja. Iz resornog ministarstva su naveli da je Đokić, koji ima zvanje diplomiranog ekonomiste, završio fakultet koji pripada Megatrend International Expert Consortium Limited, London, odnosno Univerzitetu Megatrend iz Beograda.

“Jedan je jedini Ekonomski fakultet u Beogradu i s tim nazivom ne postoji nijedna druga visokoškolska ustanova”, rekla je Jelena Trivić, poslanica PDP-a., piše Oslobođenje.

(Alen Avdić)

RSPoslanik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.