18.3.2019. 17:29
0
Čović: Svima pripadaju po tri mjesta u Vijeću ministara
Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović kazao je danas nakon sjednice Predsjedništva te stranke u Mostaru da ta stranka želi svako ministarstvo u Vijeću ministara BiH ali da će vidjeti šta će dobiti kroz pregovore.

Čović je kazao da su razgovarali o uspostavi vlasti na svim nivoima te je istakao da se čini da je blizu dogovor aktera. 

"Nužnost je donijeti izjavu između predstavnika tri stranke koje sjede oko ovoga, siguran sam da ćemo u narednih dan-dva imati razgovor na tu temu. Čini mi se da nismo daleko od dogovora, ali ne bi bilo prvi put da nismo daleko, a da se ništa ne desi, pa evo uzdržat ću se od vremenske konotacije vezane za tu dinamiku".

Čović je pojasnio da svima pripadaju po tri mjesta u Vijeću ministara BiH i da će se tu naći mjesto i za predstavnika iz reda ostalih.

"Svi imamo želje, svi imamo taktike. Meni je bitno da se VM BiH što prije upostavi", poručio je Čović.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.