18.3.2019. 19:01
0
Wigemark održao sastanke sa Radončićem i Izetbegovićem
Šef delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU Lars Gunar Wigemark razgovarao je danas sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem u prostorijama ove stranke. To je jedan u nizu Wigemarkovih susreta sa domaćim liderima uoči posjete komesara EU za susjednu politiku i pregovore o proširenju Johanes Hana Bosni i Hercegovini koja se očekuje 23. marta ove godine, saopćeno je iz SBB-a.

Wimegark je upoznao predsjednika SBB-a o dosadašnjim aktivnostima na pripremi nove agende za socioekonomske reforme u Bosni i Hercegovini i njenim preliminarnim sadržajem.

Radončić je iskazao čvrstu podršku SBB-a svim reformama koji će od BiH napraviti uređenije i bogatije društvo za njene građane. Također, on je iznio i manje sugestije vezano za sadržaj platforme, za koju je u razgovoru sa Wigemarkom ocijenio da se radi o iznimno dobro pripremljenoj viziji prioriteta rada buduće vlasti neovisno od toga ko će je činiti.

Wigermark se danas susreo i sa predsjednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem. 

Razgovarano je o političkoj situaciji u BiH, sa naglaskom na nastavak procesa formiranja vlasti i usaglašavanja programa reformi za rad vlada u BiH u ovom mandatnom periodu.

Istaknut je ključni značaj kredibilne evropske perspektive za stabilnost i socio-ekonomski razvoj BiH. Konstatovano je da je što prije potrebno formirati efikasnu vlast, kako bi se prilike u našoj zemlji stabilizirale i omogućio ubrzan razvoj, sa fokusom na povećanje zapošljavanja, masovnu izgradnju infrastrukture i borbu protiv korupcije.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.