20.3.2019. 11:08
1
Karadžić uoči presude objavio četiri “aforizma”: A ko stoji iza propalog čovjeka?
Karadžić je prije dvije godine u Haškom tribunalu osuđen na 40 godina zatvora za genocid u Srebrenici, zločin protiv čovječnosti, kršenje zakona i običaja ratovanja i učešća u udruženom zločinačkom poduhvatu

Danas će se u Hagu izreći pravosnažna presuda Radovanu Karadžiću.

Uoči javnog saopštavanja presude, Karadžić je poslao “Večernjim novostima” četiri svoja aforizma koja je napisao u pritvoru u Sheveningenu – “Ko ujutru proguta svoj ponos, možda nešto i večera”, “Nova govorna mana: SPORAZUM se izgovara kao SPORAZIM”, “On je budala, ali energična budala” i “A ko stoji iza propalog čovjeka?”.

Karadžić je prije dvije godine u Haškom tribunalu osuđen na 40 godina zatvora za genocid u Srebrenici, zločin protiv čovječnosti, kršenje zakona i običaja ratovanja i učešća u udruženom zločinačkom poduhvatu.

Od 11 tačaka osuđen je za 10.

Karadžić se u ovom postupku sam branio, ali je imao pravni tim koji mu je pomagao.

Sam je pisao žalbu na prvu presudu od 2.000 stranica i zatražio da bude oslobođen krivice.

Izricanje drugostepene presude Radovanu Karadžiću počeće danas u Hagu u 14 sati, sa odloženim prenosom od 30 minuta.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.