22.3.2019. 9:41
1
Predložen pritvor za uhapšene u akciji "Kasa", ugostitelji priznali djelo i pristali na saradnju sa Tužilaštvom
Za osumnjičene za utaju poreza, koji su uhapšeni tokom akcije "Kasa", predložene su mjere pritvora. Podsjećamo, SIPA je uhapsila 12 osoba, a iz Tužilaštva Kantona Sarajevo potvrdili su da je riječ o ugositeljskim objektima Metropolis, Vatra, Montana, Una, Luka, Kibe, Portofino, te firmi Inspirit koja se bavi servisiranjem fiskalnih kasa.

Ines Juretoić i Oleg Krautblat, sadašnja direktorica i bivši direktor firme "Insprit" su osobe koje su iznajmljivale program "Insprit Gastro", koji je omogućavao ugostiteljskim objektima da Poreznoj upravi ne prikazuje stvarno stanje prometa u objektima, piše N1.

Osumnjičeni koji su koristili usluge ove firme da bi utajili porez, kako se navodi, tokom ispitivanja su priznali djelo i pristali su na saradnju sa Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Njima su predložene mjere zabrane koje podrazumijevaju zabranu upravljanja poslovanjem, zabranu sastanjanja sa ostalim osumnjičenim, svjedocima i uposlenicima ugostiteljskih objekata.

Iz Tužilaštva KS navode da u zavisnosti od toga kada će se osumnjičeni vlasnik objekta Una javiti u Tužilaštvo, institucija će odlučiti o daljim mjerama, prenosi N1. 


Tokom jučerašnjeg dana izvršeni su pretresi na 31 lokaciji na području Sarajeva, a uhapšeni su mahom vlasnici i odgovorne osobe eminentnih sarajevskih restorana, picerija i slastičarnica. Riječ je o objektima ''Metropolis'', ''Vatra'', ''Sarajka'', ''Portofino'', ''Kibe Mahala'', ''Luka'', ''Montana'' i ''Una''




(Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.