25.3.2019. 17:04
0
Izrečena presuda u predmetu Ljubica Čolak
Sud Bosne i Hercegovine je danas, nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i pretresa za izricanje krivičnopravne sankcije, donio presudu kojom je optužena Ljubica Čolak oglašena krivom da je počinila krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, pa joj je Sud izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

U izrečenu kaznu zatvora uračunava se vrijeme provedeno u pritvoru i to u periodu od 11. februara 2016.godine do 10.marta 2016. godine.

Optuženoj je, kao sporedna, izrečena novčana kazna u iznosu od 6.000 KM, koju je dužna platiti u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude.

Optužena Ljubica Čolak oglašena je krivom što je postala pripadnicom grupe za organizirani kriminal koja je zajedničkim djelovanjem nezakonito proizvodila i stavljala u promet odnosno prodavala proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Suda Bosne i Hercegovine.


(FENA/Amila Alijagić)

Sud BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.