31.3.2019. 16:34
23
Haris Zahiragić: Huso Ćesir u incidentu nije učestvovao kao politički funkcioner. Premijer Edin Forto se bavi trivijalnim stvarima
FOTO: Source.ba / Arhiva
Haris Zahiragić, bivši predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS), te njegov kolega Merim Serdarević bili su danas uvodničari na sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99", prenosi danas Dnevni Avaz.

Piše: Haris Ahbabović

Zahiragić se osvrnuo na napad na novinara Žurnala, tačnije fotografa Adija Kebu, kojeg je prije nekoliko dana napao Huso Ćesir.

-  Ne podržavam napad ni na koga. Ja sam pravnik i poštujem pravo. Ne smatram da je onakva količina napada koja je prouzrokovana za vješanje određenih pojedinaca, kako je to krenulo u javnosti. Mišljenja sam da medijske slobode moraju biti zagarantirane, ali da pravo na privatnost također mora biti zaštićeno. Taj gospodin koji je učestvovao u, da tako kažem incidentu, nije učestvovao kao politički funkcioner. Koliko sam vidio, bio je sniman privatni posjed i on kao fizičko lice je privatno reagirao – kazao je Zahiragić.

On se osvrnuo i na masovni odlazak mladih iz BiH ističući kako vladajuće stranke u našoj zemlji nisu krive za ovaj problem. 

- Ja ne dolazim iz politike, ali sam politički aktivista. Smatram da je SDA odgovorna za sve što je dobro u ovoj državi, ali je u određenom omjeru kriva i za probleme. U Kantonu Sarajevo premijer se bavi trivijalnim stvarima, pravi Facebook naloge, za Osmi mart diskriminira žene, te prima dva paušala. Bojim se da, ukoliko ovako Vlada KS bude radila, građani će morati SDA praviti od plastelina – prokomentarisao je Zahiragić i situaciju u KS.

23
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.